1187803.jpg

Kauden ensimmäinen V75-kierros ravattiin Teivossa. Pakkasta oli pikkasta vaille kymmenen mutta tuuli oli navakkaa ja sai kelin tuntumaan suorastaan arktiselta. Hrrrr!! Lisäksi hyytävän kylmän tuulen mukana noussut teräväreunainen hienojakoinen lumihile tuntui siltä kuin olisi lasinsiruilla hierottu naamaa. "Kiva."

Rocking-heppoja piti tietysti taas jännätä. Viisivuotias Rocking Speed oli V75-kierroksen avauskohteen ykkössuosikki. Se säntäsikin heti lähdössä kärkeen ja piti paikkansa tiukasti aivan viime metreille asti. Hurjan kirin ottanut Game Caner puristi kuitenkin ohi niukasti muutaman metrin ennen maalilinjaa ja vei voiton vain turvan mitalla. Rocking Speed kuittasi silti hivenen kaurarahoja myös toisesta sijastaan, 1500 euron verran. Vuotta nuorempi Rocking Angus oli viimeisen lähdön toiseksi pelatuin, mutta valitettavasti se ei tällä kertaa "lunastanut lupauksiaan" vaan tauluun tuli merkintä hpl, hylätty pitkän laukan vuoksi.

Illan päälähtönä suomenhevosten osalta oli Tähti- vs. Valiodivisioonakarsinta, joka oli V75-kierroksen toiseksi viimeinen kohde ykköspalkintona 6000 euroa. Siinä voiton vei odotetusti Plantom, Ramiinin tultua toiseksi ja Turkka K:n sijoituttua kolmanneksi. Lämminveristen Kultadivisioona oli sitten V75-kierroksen päätöskohde ja Go On Keeperin jäätyä pois, ykkössuosikin paikan vei Mika Forssin ajokki Air Force. Se ottikin heti lähdössä kärkipaikan ja veti joukkoa omaan tahtiinsa pitkälti yli kierroksen. Ei kuitenkaan koskaan saa nuolaista ennenkö tipahtaa ja vaikka takahevosten mahdollisuuksiin ei juuri uskottu, niin teivolaisvalmentaja Markku Nieminen käänsi kuitenkin Don Giovannin kolmannesta ulkoparista kolmannelle radalle 750 metriä ennen maalia ja spurttasi huikealla kirillä Air Forcen ohi voittoon vain hivenen ennen maalilinjaa ja nappasi näin pääpotin, 6000 euroa, itselleen.

Ravien täydelliset tulokset voittosummineen, vaihtosummineen ja kertoimineen löytyvät Hippoksen tuloslistauksesta ja Teivon mediasivujen videokirjastosta voi katsoa kaikki lähdöt videoklippeinä.

1187859.jpg
1187818.jpg
PlantomDon Giovanni

Ensi viikolla Teivossa onkin hiljaista, mutta viikko 3 tuo tullessaan sitten kahdet ravit kun normaalien tiistairavien lisäksi ravataan perjantaina myös lounasravit. Lounasravit alkavat klo 12.00 ja yhdistävät nimensä mukaisesti lounaan ja ravit. Ravintola Grand Prix'ssä on tarjolla 10 euron hintaan buffet-lounas, joka sisältää alkuruuan, muutaman lämpimän ruuan vaihtoehdon, jälkiruuan ja ruokajuoman. Lounaan lomassa ajetaan tiivistahtisesti viisi ravilähtöä ja koko tilaisuus on ohi noin klo 13.00.