1451879.jpgHEVOSET

Viikonloppuna ratsastetaan Ypäjällä kansalliset esteratsastus- kilpailut. Lauantain huipentumana nähdään ponien hallisarjan finaali ja sunnuntaina sitten hevosten hallisarjan finaali. Koko viikonlopun kestäviin kilpailuihin on ilmoittautuneita listalla pitkälti yli 400! Nähtävää on siis paljon ja kilpailuja pääsee katsomaan ilmaiseksi. Kilpailuareenana on Opistohalli ja verryttely tapahtuu Ypäjähallissa. Luokat, korkeudet, ilmoittautuneet ja muuta infoa kipasta.

Vantaalla puolestaan on viikonloppuna kansalliset kouluratsastus- kilpailut, jossa ratsastetaan luokat Intermediate II 2001, Helppo B FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille 1993, Vaativa B:0, Prix de St Georges sekä Grand Prix 2003 versio B. Vaativan tason kilpailuihin ei Suomessa juuri riitä ratsastajia, mutta ilmoittautuneita on kuitenkin yhteensä yli 20, joten laadukasta kouluratsastusta on jokatapauksessa tarjolla.

Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyt lämminverisille ravihevosille sekä suomenhevosille pidetään tällä viikolla torstaina Vihdissä Tähkälän tilalla, perjantaina Lahdessa Jokimaan raviradalla ja lauantaina Sipoossa Nikkilässä, koulukeskuksen hiekkakentällä, jossa arvostellaan vain varsat ja työhevoset ajettavuuskokeella. Ohjelmat tulee yleensä muutamaa päivää ennen näyttelyä Hippoksen näyttelykalenterisivulle.

Match show -näyttelyitä järjestetään tällä viikolla lauantaina Vironmäen ponitallilla Orimattilassa, sekä sunnuntaina Rake-tallilla Tuusulan Jokelassa.

Kyvyt Esiin -tapahtumien sarja jatkuu vielä kaksi viikkoa. Kyvyt Esiin -tilaisuudet ovat avoimet kaikille 2-3 -vuotiaille puoli- ja täysiverisille ratsuhevosille. Jokaisen hevosen on osallistuttava kahteen KE-tilaisuuteen estearviointia ja askellajiarviointia varten. Estearviointi suoritetaan irtohypytyskujalla, askellajit arvioidaan taluttaen suoralla uralla sekä laukka myös vapaana. Finaali järjestetään sitten 12.9. Laatuarvostelun yhteydessä Ypäjällä ja finaalista edelleen kutsutaan huiput Helsinki International Horse Show:hun lokakuussa. Tämän viikon tilaisuudet ovat maanantaina Lohjalla (1. kerta, klo 15 alkaen, 26 hevosta) sekä Porvoossa Boen kartanolla (1. kerta, klo 17 alkaen, 19 hevosta), perjantaina Kuvansissa (2. kerta, klo 12 alkaen, 17 hevosta), Kiimingissä (2. kerta, klo 18 alkaen, 10 hevosta) sekä Tammisaaressa, Dragsvik Ridcenter Ab (2. kerta, klo 18 alkaen, 15 hevosta), sunnuntaina Korpilahdella (2. kerta, klo 12 alkaen, 9 hevosta), Kajaanissa (2. kerta, klo 13 alkaen, 8 hevosta) sekä Lahdessa (1. kerta, klo 12 alkaen, 24 hevosta)


KOIRAT

Vauhdikasta koiraurheilua agilityn muodossa voi käydä katsomassa lauantaina Kirkkonummella ja sunnuntaina Imatralla. Mikkelissä agilityä on tarjolla sekä lauantaina että sunnuntaina.

Hillitympää menoa kauneusmittelöiden muodossa puolestaan on tarjolla Jyväskylässä koko viikonlopun kestävässä kansainvälisessä koiranäyttelyssä.