HEVOSET

Tänään ratsastetaan Ypäjällä kansalliset esteratsastuskilpailut, jonka korkein luokka 140 cm, on samalla E-hallisarjan osakilpailu. Lähtöjä on pitkälti yli 200, joten nähtävää on paljon. Luokat, korkeudet, ilmoittautuneet, lähtölista ja kaikki muu tarpeellinen tieto kipasta. Kilpailuja pääsee seuraamaan ilmaiseksi.

Lauantaina on tarjolla harvinaista herkkua kun Helsingin messukeskukseen saapuu legendaarinen hevostenkouluttaja Monty Roberts. Tämä saattaa olla viimeinen mahdollisuus nähdä Monty Suomessa! Tällä kertaa yleisö pääsee halutessaan myös seuraamaan jo paperilla etukäteen tehdystä "esikarsinnasta" riittävän vaikeiksi ja ongelmallisiksi valikoitujen ja paikalletuotujen hevosten jatkovalintaa itse näytös- ja opetustilaisuuteen. Lisää infoa ja liput tästä.

Lauantaina on myös suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten tamma- ja varsanäyttely Tervolassa, jossa arvostellaan myös työhevoset ajettavuuskokeella. Näyttely alkaa klo 10.00 ja sinne on yleisöllä vapaa pääsy. Viimeinen ilmoittautumispäivä on ollut juuri ennen pääsiäistä, joten näyttelyluetteloa ei ole vielä saatavissa. Kannattaa pitää siis silmällä Lapin Hevosjalostusliiton sivuja.

Sunnuntaina alkaa Ratsujalostusliiton Kyvyt Esiin -tapahtumien sarja. Kyvyt Esiin -tilaisuudet ovat avoimet kaikille 2-3 -vuotiaille puoli- ja täysiverisille ratsuhevosille. Jokaisen hevosen on osallistuttava kahteen KE-tilaisuuteen estearviointia ja askellajiarviointia varten. Finaali järjestetään sitten 12.9. Laatuarvostelun yhteydessä Ypäjällä ja finaalista edelleen kutsutaan huiput Helsinki International Horse Show:hun lokakuussa. Ensimmäinen KE-tilaisuus on Myrkyssä (Myrkyn toinen arviointipäivä on perjantai 11.4.)

Sunnuntaina lisäksi kansalliset esteratsastuskilpailut seuraavilla paikkakunnilla (linkeistä lisätiedot): Oulu, Kuopio ja Lahti.


KOIRAT

Eiliseltä jatkuu vielä tämän päivän ajan Lappeenrannan kansainvälinen koiranäyttely, jonka aikataulut, tuomarit, sisäänpääsymaksut ja muu tarpeellinen info löytyy näyttelyn omilta kotisivuilta.

Vauhdikasta koiramenoa löytyy useista tämän viikon agilitykilpailuista. Eiliseltä jatkuu tänään sekä Helsingin Agility Urheilijoiden järjestämät kaksipäiväiset agilitykilpailut Helsingissä, että ATT:n järjestämät kisat Turussa. Lauantaina agiliidetään puolestaan Siilinjärvellä, Oulussa, Noormarkussa ja Vöyrissä (kts. menusta linkki "tapahtumat"). Sunnuntaina agiliitoa pääsee katsomaan Mäntsälässä, Kouvolassa, Oulussa ja Tampereella.