Mä kyllästyin siihen talvipohjaan kun talvea ei sitten edes tullut. Sekin satunnainen lumi, mikä taas pari päivää ehti olla maassa on jo kohta sulanut kun ylläriylläri, sataa jälleen vettä. On satanut puolesta päivästä asti, välillä enemmän välillä vähemmän. Että se siitä talvesta tänä vuonna.

Pykäsin nyt nopsaan sitten kevätaiheisen pohjan (ja se kyllä näkyy, että hosuttu on, mutta talvesta oli pakko päästä eroon). Ai mitenkä niin kevätaiheisen? No sitenkä niin, että kevät on hevosihmisille tietysti varsojen aikaa. Suomessa yleisin varsomisaika ei ihan vielä ole käsillä, mutta kohta niitä alkaa tänne pohjolaankin tupsahdella. Niitä odotellessa voi MareStaren (olen tämän ihan itse vapaamuotoisesti suomentanut termiksi TammojenTuijotus - nokkelaa eikö totta rolleyes.gif) kameroista katsella syntyviä varsoja eri puolilla Yhdysvaltoja. Koska suurin osa tammoista tykkää varsoa mieluiten yöllä tai aamuyöllä, on parhaimmat "tsäänssit" bongata varsominen Suomen aikaa aamusta ja aamupäivästä. Eli ei muuta kuin aamusta heti työkoneelle vaan ylänurkkaan kameraruutu surraamaan ja tammoja tuijottamaan. tongue.gif

Kameralistauksesta löytää kaikki kamerat ja näkee onko ne päällä vai ei, ja keskustelufoorumilla voi lueskella muiden tammojen tuijottajien kommentteja sekä omistajien vastauksia ja muita juttuja hevosia koskien. Tammojen lasketut ajat on myös kerätty kalenteriin, jossa jokainen tamma on merkitty sille päivälle kun laskettu aika on. Mikäli tamman nimen edessä on pieni varsankuva, se tarkoittaa, että tamma on jo varsonut ja kamerasta voi kurkkia varsan elämää. Vaaleanpunainen varsalogo tarkoittaa tietysti tammavarsaa ja vaaleansininen orivarsaa. ;)

Tällä hetkellä itseäni kiinnostaa kaikkein eniten Legacy Clydesdales -tilan tamma Belle, jonka laskettu aika meni jo helmikuussa. Bellellä on ollut kaikennäköistä ongelmaa tässä odotusaikana, joten toivottavasti itse varsominen sitten sujuu hyvin ja sieltä putkahtaa terve varsa. Omistaja itse kirjoitti foorumin keskusteluun juuri tänään, että maitoa tippuu jo ja muutenkin näyttää siltä, että h-hetki pitäisi olla käsillä ihan näillä näppäimillä.

Myös Cross Creekin pieni ponitamma Fancy on ratkeamaisillaan, laskettu aika meni jo 17.2.

Loppuun vielä pari kuvaa kauniista tähtipäisestä arabivarsasta, joka komeilee tässä uudessa pohjassa.
1360980.jpg1360984.jpg

PS. Jos värit on jotenkin häiritsevät tai tää pohja ei muuten näytä "oikealta", niin laitelkaa vaan ihmeessä kommenttia!