HEVOSET

Noniin, kuten edellisissä menovinkeissä totesinkin, niin kesän kilpailukausi alkaa käynnistyä. Niinpä tällä viikolla esteratsastuksen saralla kansallisia kilpailuja järjestetään kahdella paikkakunnalla. Koko viikonlopun kestävät kilpailut pidetään Lahdessa, ja kyseessä on samalla Junioricupin, Amatöörisarjan sekä Racing Noviisisarjan osakilpailu. Kaikkiaan ilmoittautuneita ratsukoita on lähes kolmesataa, joten katseltavaa riittää! Lisäksi sunnuntaina on yksipäiväiset kilpailut Liedossa, jossa puolestaan ratsastetaan Hevoshullu ponicupin ensimmäinen osakilpailu. Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy. :)

Kouluratsastuksesta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Lohjalle, jossa ratsastetaan Helppo A:0 (joka on Junioricupin osakilpailu), Vaativa B:3 sekä yllättävän suurella osanottajamäärällä viedään läpi myös Prix de St. Georges, joka toimii samalla Nuorten PM-katsastusluokkana.

Match show -näyttelyt tällä viikolla ovat torstaina Kouvolassa Suursuon ratsastuskeskuksessa, lauantaina Kaarinassa Tähkäpään tilalla sekä Imatralla Einolan tallilla, sunnuntaina Kontiolahdella Kantelesärkän maneesilla sekä Raumalla Kouti-tallilla.

Ns. tavallisista tapahtumista poiketen, tällä viikolla lauantaina Kylämäen hevostilalla Marttilassa on oriesittely klo 13, jossa pääsee tutustumaan niin lämminverioriisiin (Koppa de Montfront, Go Get'm Kemp) kuin suomenhevosiinkin (Pette, Pikku-Peto, Säkkärän Sälli, Samueli, Auran Aapeli), lisäksi esittelyssä mukana myös kouluperiyttäjäori, oldenburgilainen Royal Olymp. Paikalla on ruokabuffetti ja oriesittelyn jälkeen on mahdollisuus osallistua klo 15 alkavalle luennolle, jossa jalostusagronomi Terttu Peltonen kertoo jalostuksesta ja oriin valinnasta sekä Esko Oijala kertoo siittolan toiminnasta.


KOIRAT

Koiraihmisilläkään ei vappuna ole tekemisen puutetta, sillä torstaina on tarjolla agilityä Pieksämäellä. Viikonloppuna onkin sitten useita kilpailuja ympäri Suomea. Yksipäiväisiä kilpailuja on lauantaina Heinolassa, Järvenpäässä, Janakkalassa sekä Vaasassa. Sunnuntaina kilpaillaan Helsingissä ja Janakkalassa. Koko viikonlopun kestäviä kisoja on tarjolla Kouvolassa sekä Oulussa.